Terengganu!

haluuu whaddup??

currently aku tengah semester break so yeah i got a lot of time and i'm gonna update my blog with cerita-cerita basiiii. my blog is so rojak. i don't care piu piu you dead. hantu don't read my blog, kay?

so, here the story about my short trip to terengganu with my classmate

paah, aimi, aza and me felt so boring living in kelantan during weekend doing nothing. so we decided to go to terengganu and rent a car. last minute jugak sebenarnya. weekend susah dapat kereta. if dpaat pun, kereta yang kureng la. we are really fortunate sebenarnya, dapat kereta yang okay. so, aku la driver nya hihuu yang lain ada lesen tapi tak berani bawak sebab puak-puak K ni drive kereta macam teeetttt. antara semua, depa paling harap kat aku ja hahaha

(kecam lah nak kecam weh. dah memang betoi puak ni drive macam eeeii taktau nak habaq)

first destination kami nak cari mall. konon nak tengok wayang la since Kelantan takdak wayang and nak tengok apa yang hype sangat mall ganu tu (entah lupa ah nama apa mall tu). haa sini la dogaan waze membongak. harey betoiii

memula kami waze mall tu. dia kata dekat ja. takpa aku lex la drive. kona kot tu kona kot sini, langsug tak nampak tanda-tanda mall pun. takkan mall dalam kampung kottt. aku ni pon punya la positive, takpa betoi kot mall depa dalam area situ. kan kelantan terengganu ni lain macam sikit (if you know what i mean). last last waze bawak kami pi atas fly over yang tak siap eeeeeiiii menyirap. dia kata you've arrived your destination. hahahahaha pala bana hang la mall atas flyover! ingat mall bunian ka shieet

kiciwa la kena game dengan waze. dah la dok lapaq. nak makan gerai tepi jalan tak berani. takut tak sedap la apa la. last last cari mall yang terdekat so we had our brunch there. tah la nama mall tu aku tak ingat dah. yang penting masatu mall tu baru lagi.

dah kenyang tu weols gerak pi china town. ahaa sini best la jugak. ala ala penang pun ada. sebab bangunan dia kot. kan kat penang ada bangunan lama-lama tu. ah hampa paham la sendiri. macam aku ni excited la nampak macam-macam angle cantik nak shoot gambaq. pastu dok bayang tone apa nak main then upload dalam ig bagi feed lawa. aimi paah aza cam biasa depa main selfie. kat celah-celah bangunan tu banyak mural just like penan. so prettayh everibodehhh. panas terik masa kami pi tu. pastu ada anjing tau dak. kami ni punya la celapak dok lari takut dia ligan lol

settel chinatown, kami gerak pi masjid terapung. sebbaik la waze tak game kami dah. tempat lawa beb. shot and selfie lageyyy hahahaha girls kan. aku follow aje. nah aku lanje gambar skek.

p/s: jangan dok mai habaq nak pm satu awek nah. i got that a lot bila aku upload kat ig dulu eeeei aku bukan mak hayam. and sorry aku jenis tak suka kenal kan kawan-kawan aku untuk hampa. kalau nak, make an effort and find it by yourself k


aimi and aza

the girls

with paah. she's married kay?

kan aku kata dah bangunan dia ala ala kat penang tu haa

it's me! who else it could be duhh

colourful umbrellasss

masjid terapung eh?

the end.

No comments: