Yayy dah convo!

hello & whaddup peeps?
*waving at you*

eh convo apa pompuan ni? tetibahhh...

-_-

haritu 26th April 2017 was my historic day. parents aku paling excited beb serious tak tipu. aku pun excited! hahaha hari jubah aku a.k.a hari konvokesyen UiTM ke 86.

we were planning to go to Kelantan on 25th but then last minute baru ketahuan pala ekoq 25th tu kena ambik jubah and all. i was like wth lambat inform. mak pak aku dah apply cuti kot. mana boleh postponed suka suka hati. dah la update kat website lambat pastu janji palsu kata nak update tarikh sekian sekian. yang dapat hanya kekecewaan ~~ boo hoo (psst tapi memang ni petanda awal proses convo paling serabut)


24 April 2017

sokay. i came up with a plan. let's gerak malam 24th tu so that boleh sampai subuh subuh gelap gelita tu. ayah agreed, ibu agreed and poof jadilah koko crunch. so aku pun volunteer nak drive from kedah to kelantan. driving during the night to Kelantan using jalan gerik wasn't a big challenge for me, piece of cake (berlagak sia!) aku siap berdoa nak jumpa gajah lagi hahaha and yes aku jumpa sekoq! punya la syok! that elephant is so big weh but dia bagi punkoq ja kat aku. but sokay boleh la dari takdak :P 
i was so excited jumpa gajah sampai ayah terkejut dari tidoq sebab aku jerit gumbira hahahaha dia ingat something bad happened. i'm sorry ayah :P


25 April 2017

we arrived at Tanah Merah, Kelantan @ 3.30 a.m. mana nak merempat ni weh hotel boleh check in pukul 2.30 pm gais. but then teringat ekin ada gitau boleh check in awal tapi kena tambah RM50 (ekin, my friend was in the same hotel with me). asked ayah about that and he said why not, boom RM50 not flying in your face dear receptionist! hahaha

esoknya, at 9 am gitu dah kena gerak pi UiTM Machang dah. sha mai ambik aku & ekin kat hotel. paah masatu on the way dari Kota Bharu. weols plan nak jumpa kat kampus. rehearsal pukul 10 am kot if i'm not mistaken. ambik jubah in between that time la. tapi bila sampai agak frust gak la kami memasing. janji time sekian sekian ambik jubah, tapi sapa sorang pun tak ready lagi.

paling frust proses ambik jubah tula. eeeeeii memang sumpah seranah ja memasing masa proses tu. kot nak inform ka letak kat notice board ka apa untuk habaq kena pi sign apa semua tu baru boleh ambik jubah. takpa lah konvo punya pasai, telan pi lah. pastu ingat buat benda tu semua setempat, rupanya lompat lompat pulak ke bangunan lain. ya allah dah la panas terik. nasib baik la tak bawak parents aku. memang teraboq gila proses depa ni. UiTM Shah Alam is the best! sabajap ada lagi dogaan


sempat la bergambaq dengan pais

lepas settle segalanya, kami terus pi lunch kat Ganu then pi pantai bukit keluang. masha allah cantiknya weh pantai tu. scenery dia paduuuuuu. tengok ah sendiri.
pre-convo photoshoot 

sebelum kejadian ibu tangkap kora ;P

ambik takat mana mampu sebab time ni bapak ah panas terik gila

me and lil sister


26 April 2017

today is the day :D
aku kena sesi petang. by 1 pm kena ada kat dewan dah. 10-11 am gitu weols satu family pi brunch palu then baru gerak pi Machang. excited weh excited! dah sampai kampus, kami kena parking kereta kat Kolej TDM then kena naik bas pi dewan. sampai ja dewan, apa lagi weh cari member la. ni kira last la jumpa puak puak ni. lepasni takdak dah sebab memasing bakal bawak haluan memasing. tak ramai pun jumpa classmate. setengah dari depa ja sempat jumpa and ambik gambaq.


geng seperjuangan buat segala assignment, thesis and all

with fiza

ni ja yang sempat. yang lain tak nampak rupa dah

pastu disaster mai lagi. awuwuwu nak nangis dah aku kena berdiri like sejam weh kat bawah dewan. dah la pack, panas dengan berjubah, dengan heels 5 inch ya allah T_T
dari excited terus mood nak konvo takdak weh. kengkang aku naik tangga ke dewan. lutut goyang beb sebab aku memang ada masalah lutut takleh berdiri terlalu lama. allah ja tau betapa sakitnya aku time tu. agak kecewa la depa hold kami semua terlalu lama.





tapi terubat la sikit masa perarakan masuk dewan tu. rasa bangga. mata aku ni dok liar mencari mak pak adik aku. depa dok depan. depa happy weh. i can see that ;') OMG OMG macam tak percaya masatu betoi ka dok tengah konvo ni sebab masa dok study punya la aku takdak hati kat Kelantan (menyebai aku weh masa first time sampai) & terpikiaq macam mana la makngot macam aku ni boleh survive through thick and thin life as a degree student. gila ah like finally i managed to graduate on time! alhamdulillah :)


busy nya minah ni dok kalut ambik gambaq -_-

masa ni dok kalut ambik gambaq cecepat
sebab depa dok halau keluaq tak bagi bergambar

finally you made it syid :)
aim for master's degree pulak okay? 2 years more hihi

Blok D. hari-hari kelas kat sini. 
teringat ayam gunting kakak tu, cucuk cucuk sos paling sedap, 
waffle, cucoq cek mek molek. rinduuu
p/s: heels dah lempaq. tukaq pakai kasut flat

tetiba muka flawless terok hahaha

orang yang sama sampaikan skrol aku. lebih kurang 3 tahun yang lepas, 
orang ni jugak bagi masa konvo diploma

half of pak tam's clan
kakngah and kimi tak dapat mai. 

memasing dok busy study and kerja

VIDEO








No comments: