Masters Degree!

whaddup peeps!

lamanya siaaa tak hapdet blog terchenta ni. last post was paah's wedding. memandangkan aku tengah cuti mid sem ni kan, why not hapdet blog even takdak pun orang baca hahahaha

eh? what? Cuti mid sem?

bukan dah habis belajar ka? bukan dah nak konvo ka? hang repeat ka? hahahaha... well emm aku sebenarnya sambung belajar lagi gais. sebab aku further study ni pasai frust menunggu kerja yang tak pasti. ingat bercinta ja ka boleh frust, boleh menunggu cinta yang tak pasti? apa pun boleh laaa. eee pikiaq apetuuu

mak aku lak dari aku menganggur lama-lama, takdak apa nak buat better hang sambung belajaq. tak buang masa and nanti takdak la rasa malas nak sambung dah masa dah dapat kerja. ha laa malas sebab nanti dah kerja, hang dok syok pegang duit. belajaq pun takmau dah. tapi memang betoi pun hahaha dah ada duit, berfoya-foya la kite :P

so, now aku sambung mengaji balik. aku ambik course Masters in Science (Managerial Communication) di Universiti Utara Malaysia. yeahhh this time dah kembali ke sarang. takdak dah berhijrah ke negeri orang beb. save duit hehehe. btw aku baru semester 1 gais. bulan Feb haritu baru masuk. Yayy jadi student balik. Hello DISCOUNTS FOR STUDENTS :P

how's your study?

so far so good! yesss at first memang aku rasa nak give up, stress semua ada wehh. baru first sem aku dah rasa down hahahaha padan muka hang gedik lagi nak sambung kannn. masters ni tak banyak beza sangat pun dengan bachelor degree dulu. just pi class, buat presentation sikit, discussion sikit, debate session sikit and done, you survive first sem. oh lupa nak habaq. aku ambik mode coursework. besa la aku ni bodo sikit kalau ambik mixed mode or full rsearch. otak aku kurang ilmiah hahahah orang macam aku ni better pi class balik class ja. seswai.

sem ni aku ambik 3 subjek ja dulu, nak tengok kemampuan otak kepala aku ni mampu load dengan ilmu yang banyak or not. besa la dekat setahun weii aku tinggai zaman belajar. otak pun kinda tepu, beku, slow dah. oh faktor usia sama k. aku tak malu aih nak habaq umur tua. geez.

ada 1 kelas tu aku sorang ja student weii. gilababs la cuak and awkward. tapi lama-lama okay la. dia buat lecture kat bilik ja. tapi sebenarnya best. sebab lecturer akan bagi 100% effort kat kita and kita pun akan bagi 100% effort jugak sebab belajar one to one. and the lecturer pun boleh tau kita ni potensi untuk menerima tu macam mana. hopefully class ni aku dapat A la. sebab aku put on 100% effort kot untuk class dia and dia mengajar pun senang faham.

another two class, tak ramai pun. dalam 5 to 6 students ja. class diversity aku paling tak suka sebab kena buat presentation and ada debate session. bukan satu dua wehhhh. ENAM ! so far dua dah lepas. ada lagi empat! aku dah otak cap ayam ja. nak bercakap depan orang cukup nervous. ideas banyak dalam pala otak cuma nak sampaikan tu aku terus jadi blur wehhh. oh god help me! kalau kena jadi moderator lagi la pishang wehhh T_T

No comments: