Shee 'Off Market'!

What's up peeps?

Harini aku nak cerita pasal BFF aku yang baru-baru ni dah 'off market'!
Dia dah kahwin laaa. 27th May 2016 haritu. 

Well sebenarnya berita kata dia nak kahwin ni agak surprise jugak sebenarnya. Bukan agak surprise, memang surprise pun! Mana tak nya tup tup habaq kat group kata nak kahwin lagi 3 minggu??! Ya ampunnnn budak niiiii dalam dok kata next year tuuuuu -.-

Aku dengan Anum be like.... Alaaaa Shee nak kahwin dahhh. Tinggal kita ja. (Sebenarnya aku takda "alaaaaa"sangat hahahaha) Takpa num, Kita lambat lagi ni orang kata ada hikmah. Cececece ;P
Excited tho BFF nak tamat zaman bujang dah. Lepas ni kawan-kawan aku kalau ajak lepak makan, pakat usung anak laaa hahahaa

So, a day before Shee's got married, dia ada buat malam berinai. Ada tema pulak dahhh. Haa, tema dia ni aku kurang selesa ah. Pasal tema dia ala ala kampung. Dah nama pun kampung, kena ah pakai t-shirt & batik! Duhh batik tu sumpah aku kenot go. Tak reti pakai (#JanganKecamSis) Haritu malam berinai Shifa pun ala ala kampung gak. Baju kedah & Batik. Gila ah aku pakai kerja nak londeh jaa. Senang cerita aku buat syarat pakai masa photo shoot ja la. Tobat lahom la nak pakai sepanjang malam tu. So, that night I asked for an excuse to wear batik pants. Thank god Shee was agreed! HAHAHAHA I'm blessed!


Gambar dengan geng lain nanti ah upload.
Tak upload lak dalam One Drive -.-


That night was so fun. We laughed, bluffing around, talked about life etc. Gosh I'm gonna miss this.
Malam tu ada Nininunui, Imah, Leya. Anum can't join us, Sho shaddd




Esoknya... jeng jeng jeng the history day for Shee & Azad. Gosh we can't accept the fact that she will be a wife that evening. All of us still in the terkejut manja manja mode. Biasalah. Girls be like that laa. Complicated AF. Wakakakaka. Aku tau ah pasai aku sendiri pun tak faham betapa complicated nya aku :P

Masa yang di tunggu telah tiba. (Acewahh). Berkumpul pukul 2 PM kat rumah Shee then Pukul 3.30 PM gerak pi masjid depan rumah Shee. Geng-geng yang single ni macam biasa dok usha line kawan-kawan Azad sebab semalam masa berinai depa ni pakat dah kakakakaka allah macam la hampa tak pernah buat. Tapi tak ramai kawan laki Shee ni mai pun. So, weols just focus on Shee punya akad nikah (Actually bukan tak focus langsung, FOCUS. Cuma kureng sikit ja hehehe)

Alhamdulillah that historic evening, Shee & Azad dah selamat jadi laki bini woiii! We are all happy for you bebeh. Masa tok kadi dok interview si Azad tu, kawan-kawan aku yang lain ni semua dok kalut plus excited plus dok ketaq. Pakat dok bayang memasing kat tempat Shee. LOL. Aku watlek watpis ja. Siap dok main snapchat. Puii tak guna Syid.



 She's sooooo pretty!


\
Sama tinggi, sama size hikhik dulu Sir Shukran kata macam twins hahaha



Shee happy nau nau beberapa minit lagi nak jadi wife Azad




Awww bebeh I dah jadi bini orang



Okay. Ni Bf I sanggup teman I mai kenduri nikah BFF. Sanggup dia "ponteng" kerja semata-mata nak teman dia punya Gf :P
NO. I'm kidding. Ni anak sedara Shee. But this boy ah I tell you, is so adorable, cute, handsome, sweet blablabla. Mr. Famous kat kenduri. Semua tak sudah sudah memuji and dok usha diaaaaaa. Ishh
(kkkk pulun)


SELAMAT PENGANTIN BARU SHEERA & AZAD!


Till then. 
xoxo

No comments: