Nicknames

Hi peeps! Saja. Boring ah. So, lepak sini. Dah almost 2 months dah aku practical rupanya. Tak sangka. Saja gak harini nak cerita asal usul macam mana segala mak nenek nickname aku tercipta. Hahahaha gittew
Tak ah. Bukan apa. Nanti aku dah tua nyanyuk, at least boleh refer sini. Kisah disebalik nama. Hahahaha poyooo

KAK LONG

Sebab aku kak long kawasan lah. Pahal lak sesaja nak bagi kan. (Baca boleh percaya jangan)
Ni nama panggilan dalam family. Biasa lah anak sulung kan. Kekadang "Kakak" aje.

SYIDAH

Okay nama ni aku tak suka. Hahahaha. I don't know why. Tapi macam mana tah. Actually, ni nama dalam family gak. Family belah ayah dok panggil. Rindunya tok & tok wan dok tempik "syidahhhh syimahhh bangunnn!!" dari bawah sebab nak kejut cucu cucu dia dua ketol ni bangun ;'(  Al- fatihah to them.
Kawan-kawan pun panggil jugak nama ni. Kawan tadika dulu & officemates kat UUM. Aku malas ah nak introduce nickname aku syid. Kang tak pasal depa shit kan aku

SYID

So, start masuk sekolah rendah, nama Syid ni dah bermaharajalela. Classmate la start panggil. Terbawak bawak sampai aku dah besar dabak ni
Officemates kat tempat aku practical ada gak yang panggil syid. Kekadang syidah. Ikut mood depa la kot?

RARA

Okay nama Rara ni modern sangat kauu. Rasyidah jadi Rara? Hahahaha poyo sangat kannnn. Dapat nama ni masa zaman diploma. Masa tu lepak lepak dengan princesses aku. Pastu cemana tah, ter-create nama memasing. Anum jadi Riri. Sheera jadi Shee. Shifa jadi Fafaa. Hahahaha lekat la jugak sampai sekaranggg

So, mostly nama Rara & Syid la yang paling orang dok sebut sebut. What to do kann. Every nicknames ada dia punya value dia sendiri. So, follow the flow.
Adiosss. Chiaww

No comments: