saya sudah start kerja.

esok, 1 februari 2011 secara officialnya saya start kerja. 3 hari yang lepas memang i kerja but just praktikal sahaja. i buat kerja part time je sementara nak tunggu result spm keluar. so, tanpa membuang masa selama 8 bulan duduk rumah, adalah lebih baik i kerja. sekurang-kurangnya, duit dah 2 or 3 ribu dalam tangan. kan ?

i just kerja as cashier at JM Cinema je. siapa yang duduk at jitra nie, nampak laa face i kat kaunter cinema tu hari-hari. (siapa yang kenal face i je laa yang tahu yang mana satu i ) hari-hari bercakap ngan orang. hari first i memang malu nak cakap-cakap nie. but bila dah 3 hari kerja, i dah biasa dah. cuma yag tak biasa tu, duduk atas kerusi tinggi kat kaunter tu. lenguh pinggang dohh !

tiap-tiap hari i kena balik pagi. dalam pukul 1 or 2 cam tu laa. ikut keadaan. if public holiday memang ramai laa. weekends pun ramai gak. sepanjang i kerja kat situ, i suka usha orang. tengok gelagat dorang sambil tunggu nak masuk panggung. ada yang couple tengah peluk-peluk manja kat depan kaunter sambil beli tiket. (eii, geli lahh. caring sangat) ada yang pakai baju macam nak buat show. aiseyy, macam-macam ah dorang nie.

kat tempat kerja i tu ada dua member i jugak. i tak rapat pun ngan dorang. just kawan biasa je. hurmm, disebabkan i balik rumah agak pagi, i tak dapat mengupdate blog serajin-rajinnya lagi. keluar rumah pagi, balik rumah pun pagi memang macam tu. harap korang faham. (ciss, bajet blog i terkenal and ada orang baca)
ok lahh, nanti i akan update apa-apa tips berguna untuk korang sebagai ganjaran. (macam laa ramai sangat orang nak baca kan?)

adioss peepps ! dadadaa..

4 comments:

aQmam JaFFar said...

eh betui ke??kalu bebila akak mntk tlong inform cite start kui bape ley???hehe

syida said...

haa, bole kak..
nnti txt je adk..hehehe..

aQmam JaFFar said...

mintk no ley???..akak siyes ni..sbb member2 akak asal pegi wyg je mst balek kecewa xdpt tgok cite diorg nk..hehe

syida said...

haa, bley2..
nnti adk bg kat fb.. =)